300 Moerdregts voor Molukse organisaties

Uit handen van voorzitter Marijke Edel van de Historische Vereniging Moordrecht kregen vijf Molukse organisaties in Moordrecht onlangs 300 exemplaren uitgereikt van het nieuwste nummer van het historisch magazine Moerdregt. De overhandiging had plaats in Oudheidkamer Het Weeshuis aan het Westeinde.

In het oktobernummer van Moerdregt vertellen Molukse Moordrechtenaren hoe het was om in Moordrecht op te groeien. Hun verhalen geven niet gaan niet alleen een historisch beeld van de ontwikkeling van de Molukse gemeenschap in het dorp, maar vertellen ook hoe de wijkbewoners de gebeurtenissen beleefden.

In haar welkomstwoord zei Marijke Edel dat deze verhalen verteld moeten blijven worden. En ook worden verbonden worden met de verhalen van álle dorpsbewoners. We zijn tenslotte allemaal Moordrechtenaren.

V.l.n.r.: Chris Matitahatiwen, Henk van Kerkhof, Alex Latuheru, Joke Sapulete-de Fretes, Jaap Waasdorp en John Parera.
V.l.n.r.: Chris Matitahatiwen, Henk van Kerkhof, Alex Latuheru, Joke Sapulete-de Fretes, Jaap Waasdorp en John Parera.

Na de overhandiging van de magazines spraken Chris Matitahatiwen en Alex Latuheru namens de Molukse organisaties hun dank uit voor de samenwerking en de gift van de Moerdregts. Zij gaan de magazines verspreiden in de Molukse wijk en daarbuiten.

Joke Sapulete-de Fretes bedankte vooral de schrijvers van de artikelen: Henk van Kerkhof en Jaap Waasdorp. Zij gaf aan dat de vijf organisaties nu elk hun eigen weg gaan, maar dat zij in het Molukse ouderenhuis de verhalen ging voorlezen.