‘Overburen’ nemen kijkje bij KVT-expositie

Zustervereniging Golderake te gast in oudheidkamer

Zaterdag 2 juli jl. was een gezelschap van onze Gouderakse zustervereniging Golderake te gast in Oudheidkamer Het Weeshuis. De ‘overburen’ namen hun bezoek te baat om een kijkje te nemen bij de tentoonstelling over de Koninklijke Vereenigde Tapijtfabrieken (KVT). 

De KVT-voorwerpen mochten zich verheugen in de warme belangstelling van de bezoekers. Ook veel Gouderakkers werkten destijds in de tapijtfabriek aan het Westeinde, waarvan de deuren in 1995 voorgoed werden gesloten. 

Na de bezichtiging trakteerde ‘touwslager’ Bert Bouthoorn de gasten op een demonstratie van de touwbaan, vergezeld van een levendige uitleg over de techniek van het touwslaan en het wel en wee van de touwslager in vroeger tijden.  Tussendoor was er ook nog tijd voor een versnapering.

De Gouderakkers luisteren aandachtig naar Bert Bouthoorns uitleg over de werking van een touwbaan.

KVT maakt plaats voor Moordrechtse scholen 

De Gouderakkers waren de laatste bezoekers van de oudheidkamer deze zomer. In juli en augustus is Het Weeshuis gesloten. De KVT-expositie maakt dan plaats voor een tentoonstelling over de Moordrechtse scholen. Zaterdagmiddag 10 september is deze voor het eerst te bezichtigen tijdens het maandelijkse open huis.

Wilt u de oudheidkamer ook eens met een groep bezoeken (max 25 personen), buiten het open huis om? Stuur dan een mailtje naar info@historischeverenigingmoordrecht.nl.