‘Moerdregt’ in nieuwe jas én in kleur

Historisch magazine ondergaat ingrijpende facelift

‘Moerdregt’ heeft een ingrijpende facelift ondergaan. Het kwartaalmagazine van de Historische Vereniging Moordrecht kreeg niet alleen een nieuwe omslag, maar is nu ook volledig in kleur uitgevoerd. Op 8 april jl. werd het vernieuwde verenigingsblad officieel gepresenteerd in Oudheidkamer Het Weeshuis.

Boeiende verhalen en artikelen

Leden van de vereniging ontvangen het verenigingsblad vier keer per jaar gratis. Elk nummer bevat boeiende verhalen en artikelen over de geschiedenis van Moordrecht, geïllustreerd met foto’s, oude kaarten en historische afbeeldingen.

De redactie wordt gevoerd door Rien Kamp, Henk van Kerkhof en Eef Oosterwijk.

Het historische magazine ‘Moerdregt’ nu volledig in kleur.

In het jongste nummer van Moerdregt (april) o.a. de volgende onderwerpen:

  • Van oud-Moordrechtenaar Bas Spek ontving de historische vereniging een 19e eeuws dorpsgezicht van Moordrecht. Panc Vink licht de prachtige aquarel van Cornelis Borsteegh uitgebreid toe.
  • Tientallen jaren sierde een prachtig wandreliëf het interieur van voormalige basisschool De Rank aan de Middelweg/Oostringdijk. Adri den Boer dook in de geschiedenis van het kunstwerk dat vorig jaar werd behoed voor de slopershamer.
  • In 1970 verhuisde Voetbalvereniging Moordrecht naar een splinternieuw sportpark aan Het Lage. De kantine en kleedkamers werden door de leden zelf gebouwd. Henk van Kerkhof blikt terug.

Wilt u ook Moerdregt ontvangen? Word dan lid van de Historische Vereniging Moordrecht.

IK WORD LID