Volg het HVM-nieuws ook op kabelkrant

Samenwerken en toch je eigen identiteit behouden

De drie Historische Verenigingen in Zuidplas hebben er vanaf april 2016 een extra podium bij. Sinds 2 april laten de historische organisaties in Zuidplas via de kabelkrant van het TV-kanaal van Omroep Zuidplas letterlijk zien wat ze in huis hebben.

“Natuurlijk hebben we het liefste dat alle inwoners van Zuidplas onze oudheidkamers een keer bezoeken”, aldus voorzitter Pim van der Zalm van de Stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle. “Maar omdat dat niet realistisch is, hopen we de mensen via de kabelkrant toch kennis te kunnen laten maken met onze oudheidkamers.”

Te zien via vrijwel alle TV-aanbieders

Voorzitter Johan Knoester van de Historische Vereniging Nieuwerkerk aan den IJssel hoopt dat de mensen worden geïnspireerd door de informatie op de kabelkrant. “Men kan minimaal lid worden van een van de organisaties. Daarmee steun je in ieder geval het behoud van je eigen omgevingsgeschiedenis!”

“Men kan minimaal lid worden van een van de organisaties. Daarmee steun je in ieder geval het behoud van je eigen omgevingsgeschiedenis!”

Wij van de Historische Vereniging Moordrecht zien dit initiatief als bewijs dat je als organisatie prima kan samenwerken en toch je eigen identiteit kunt behouden.

Het TV kanaal van Omroep Zuidplas is via vrijwel alle aanbieders in de regio te zien. De frequenties voor de kabelkrant kunt u vinden op omroepzuidplas.nl.