Koningsdagexpositie ‘back to basic’

Verrassende creaties verbeelden thema ‘terug naar de basis’

Op woensdag 27 april vond in de Nederlands Hervormde Kerk aan het Kerkplein de achtste editie plaats van de jaarlijkse Koningsdagexpositie. De expositie werd geopend door voorzitter Marijke Edel van de Historische Vereniging Moordrecht. Het evenement trok circa 900 bezoekers.

‘Terug naar de basis’ voor iedereen anders

Aan de expositie was door (semi)professionele en amateurkunstenaars uit Moordrecht een halfjaar gewerkt. Het thema was ‘Back to basic’, geïnspireerd op het thema van de Protestantse gemeente ‘De Stroom’ in Moordrecht-Gouderak.  Voor de ene kunstenaar was die basis de natuur in al zijn kleurenrijkdom. De andere kunstenaar verbond het thema vooral aan het begin van het leven, het ontstaan van de mens. Inspiraties en verbeeldingen die zichtbaar worden gemaakt in verrassende creaties van beeld en tekst. 

HVM-voorzitter Marijke Edel opende de expositie.

‘Historische basics’ van Moordrecht

Ook Marijke Edel gaf aan dat voor iedereen de basics anders zijn. In haar betoog ging ze in op de ‘historische basics’ van Moordrecht, waarin ze een verassende link legde met het Koningshuis.

Voor alle gezindten

Hoewel de Koningsdagexpositie plaatsvindt in een kerk, bleek dat nadenken over dit thema niet is gebonden aan een levensovertuiging. De expositie was en is voor mensen van alle gezindten. Ook de kunstenaars die aan het evenement hadden meegewerkt, waren zowel van binnen als de kerken. De expositie werd muzikaal omlijst met zang, piano, gitaar, fluit en saxofoon.

De exposanten wekten het thema ‘back to basics’ ieder op hun eigen manier tot leven (foto: Sylvia van Straalen/Omroep Zuidplas) .

Blijf op de hoogte, meld u aan voor de nieuwsbrief!

Diapresen­tatie
op maat

Over de historie van Moordrecht

Historische Vereniging Moordrecht

Opgericht in 1993

RSIN-nummer: 8028.05.334

Corr. adres: West-Ringdijk 7b, 2841LV Moordrecht

Bezoekadres: Westeinde 1, 2841BN Moordrecht

info@historischevereniging­moordrecht.nl

Oudheidkamer Het Weeshuis

Museum voor lokale historie en tevens bestuurs- en archiveringruimte.

Open: elke 2e zaterdag van de maand van de maand van 13.30 tot 16.30 uur.

Adres: Westeinde 1, 2841 BN Moordrecht (ingang achterom).
Historische Vereniging Moordrecht