Help mee bij archiveren oude vondsten!

Vrijdagmiddag 9 maart tijdens vrijwilligersactie NL Doet

De Historische Vereniging Moordrecht beheert honderden archeologische vondsten, waaronder oude scherven en pijpenkoppen. Wil je deze bijzondere voorwerpen zelf eens goed bekijken en vasthouden? Help dan vrijdagmiddag 9 maart een handje mee bij het archiveren tijdens de landelijke vrijwilligersactie ‘NL Doet’.

Wat is precies de bedoeling?

Elk voorwerp moet worden voorzien van een nummer en vervolgens worden vastgelegd in de computer. Door alles goed te documenteren, kunnen we de stukken netjes voor het nageslacht bewaren en zijn ze later weer makkelijk terug te vinden. Bij dit belangrijke werk kunnen we uw hulp goed gebruiken. Het YouTube-filmpje hieronder geeft u een indruk wat we die middag ongeveer gaan doen.

Leuk, leerzaam en vooral: belangrijk!

Meehelpen is niet alleen leuk en leerzaam, maar u doet ook nog eens onmisbaar vrijwilligerswerk! NL Doet is de jaarlijkse landelijke vrijwilligersactie van het Oranje Fonds. Doel: Nederlanders zelf laten ervaren hoe leuk en dankbaar het is om een dagje de handen uit de mouwen te steken voor een ander. Voor organisaties en verenigingen is NL Doet vooral een mooie kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken en belangrijke klussen geklaard te krijgen.

We beginnen vrijdag 9 maart om 13:30 uur met archiveren in de Oudheidkamer aan het Westeinde. Om ca. 17:00 uur hopen we klaar te zijn.

Kun je vrijdag 9 maart en help je ook graag mee? Jouw hulp is van harte welkom! Je kunt je opgeven via: www.nldoet.nl/klus/37949

Adres:
Oudheidkamer Het Weeshuis
Westeinde 1, 2841 BN Moordrecht
De ingang is achterom.

Blijf op de hoogte, meld u aan voor de nieuwsbrief!

Diapresen­tatie
op maat

Over de historie van Moordrecht

Historische Vereniging Moordrecht

Opgericht in 1993

RSIN-nummer: 8028.05.334

Corr. adres: West-Ringdijk 7b, 2841LV Moordrecht

Bezoekadres: Westeinde 1, 2841BN Moordrecht

info@historischevereniging­moordrecht.nl

Oudheidkamer Het Weeshuis

Museum voor lokale historie en tevens bestuurs- en archiveringruimte.

Open: elke 2e zaterdag van de maand van de maand van 13.30 tot 16.30 uur.

Adres: Westeinde 1, 2841 BN Moordrecht (ingang achterom).
Historische Vereniging Moordrecht