Historische Vereniging Moordrecht - logo
Historische Vereniging Moordrecht - logo

‘Moordrecht van Toen’ schetst onvergetelijk tijdsbeeld

Boeiende portretten van markante Moordrechtse plekken en hun al even markante bewoners.

Prachtig jubileumboek over Moordrecht in de jaren 1900-1960

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan presenteert de Historische Vereniging Moordrecht het jubileumboek ‘Moordrecht van Toen’. Het boek staat vol foto’s en boeiende verhalen over markante Moordrechtenaren uit vervlogen tijden en de plekken waar zij woonden, leefden en vaak ook werkten.

Leden van de Historische Vereniging Moordrecht krijgen na verschijning op 1 oktober 2018 automatisch een exemplaar gratis thuisbezorgd. Nieuwe leden ontvangen het boek tijdelijk als welkomstgeschenk. Los bestellen kan ook via het bestelformulier hieronder.

De vrouw met de poppenwagen…

Het statige huis van Teunis de Olieboer aan de Kerklaan, Frans Kok met zijn kruidenierswinkeltje aan de Oostbuurtstraat, het sjieke Postkantoor van Hans Baron aan het Westeinde, de vrouw met de poppenwagen… en herinnert u zich nog de winkel van Jongepier aan het Westeinde? Het zijn maar enkele van de tientallen bijzondere Moordrechtenaren die in het boek weer tot leven komen.

Elk hoofdstuk gaat vergezeld van een fraaie oude kiek van de betreffende woning of locatie en veelal ook de hoofdpersoon van het hoofdstuk. Gebundeld in het boek bieden de foto’s en verhalen een onvergetelijk tijdsbeeld van de periode 1900 – 1960.

Oud glasnegatief afgestoft

‘Moordrecht van Toen’ is geschreven door Moerdregt-redacteuren Jaap Waasdorp en Henk van Kerkhof. De oude foto’s zijn zorgvuldig bewerkt door Dirk Hoogerwaard. Speciaal voor deze bijzondere uitgave heeft hij ook een eeuw oud glasnegatief afgestoft, digitaal bewerkt en daarmee opnieuw tot leven gewekt. Hoe geslaagd dat is uitgepakt, bewijst de sprankelende foto op de omslag.

De inspanningen van het drietal hebben geleid tot een boeiend kijk- en leesboek dat bij vele Moordrechtenaren vele herinneringen naar boven zal brengen.

De samenstellers v.l.n.r.: Dirk Hoogerwaard, Jaap Waasdorp en Henk van Kerkhof.

Het boek is helaas uitverkocht. U kunt het dus niet meer bestellen.

Blijf op de hoogte, meld u aan voor de nieuwsbrief!

Diapresen­tatie
op maat

Over de historie van Moordrecht
Historische Vereniging Moordrecht - logo

Historische Vereniging Moordrecht

Opgericht in 1993

RSIN-nummer: 8028.05.334

Corr. adres: West-Ringdijk 7b, 2841LV Moordrecht

Bezoekadres: Westeinde 1, 2841BN Moordrecht

info@historischevereniging­moordrecht.nl

Oudheidkamer Het Weeshuis

Museum voor lokale historie en tevens bestuurs- en archiveringruimte.

Open: elke 2e zaterdag van de maand van de maand van 13.30 tot 16.30 uur.

Adres: Westeinde 1, 2841 BN Moordrecht (ingang achterom).