Koninklijke onderscheiding voor Eef Oosterwijk

Secretaris Eef Oosterwijk van de Historische Vereniging Moordrecht is vrijdag 26 april 2024 jl. geridderd in de Orde van Oranje-Nassau, o.a. voor zijn vrijwilligerswerk als bestuurslid van de historische vereniging. In het gemeentehuis in Nieuwerkerk aan den IJssel kreeg hij de eervolle onderscheiding opgespeld door burgemeester Han Weber van Zuidplas.

Historische Vereniging Moordrecht - koninklijke onderscheiding voor Eef Oosterwijk
Eef poseert trots met zijn lintje en echtgenote Marianne.

Ook ander vrijwilligerswerk

Het HVM-bestuurslid is een van negen Zuidplas-inwoners die deze eer dit jaar te beurt viel. Volgens de burgemeester verdiende Eef Oosterwijk het lintje niet alleen voor zijn werkzaamheden voor de historische vereniging, maar ook voor zijn andere vrijwilligerswerk. Zo inspecteert Eef al 40 jaar als vrijwillige dijkwacht voor het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard de dijken rond de polders bij hoog water en langdurige droogte. En ondersteunt hij, als pleegouder, andere pleegouders met adviezen via de pleegouderraad en komt hij ook op hun belangen.

30 jaar actief voor vereniging

Burgemeester Weber ging uitgebreid in op Eefs verdiensten voor de historische vereniging, waarin hij al bijna 30 jaar actief is als bestuurslid en met allerlei andere taken, zoals het ‘supposten’ tijdens de open dagen in de oudheidkamer, het redacteurschap van het magazine Moerdregt en het houden van voordrachten over de geschiedenis van Moordrecht.

Ook spande Eef zich in 2017, samen met andere leden van de vereniging, in voor de actie voor het behoud van de Snelle Sluis en de totstandkoming van de DIJ Beeldentuin in het park bij het voormalige gemeentehuis aan het Westeinde in 2020. “Met al die werkzaamheden levert u een belangrijke bijdrage aan het bewaren van de lokale geschiedenis voor jongere generaties.”

Burgemeester Han Weber looft Eef Oosterwijk voor zijn verdiensten met zijn vrijwilligerswerk.Klik op de foto om het filmpje te bekijken.

Blijf op de hoogte, meld u aan voor de nieuwsbrief!

Diapresen­tatie
op maat

Over de historie van Moordrecht

Historische Vereniging Moordrecht

Opgericht in 1993

RSIN-nummer: 8028.05.334

Corr. adres: West-Ringdijk 7b, 2841LV Moordrecht

Bezoekadres: Westeinde 1, 2841BN Moordrecht

info@historischevereniging­moordrecht.nl

Oudheidkamer Het Weeshuis

Museum voor lokale historie en tevens bestuurs- en archiveringruimte.

Open: elke 2e zaterdag van de maand van de maand van 13.30 tot 16.30 uur.

Adres: Westeinde 1, 2841 BN Moordrecht (ingang achterom).
Historische Vereniging Moordrecht