Ab van Adrichem, Antje Verboom, Jan de Bezemboer…

Juli-nummer Moerdregt vol markante Moordrechtenaren

Dezer dagen ploft hij weer op de deurmat: de nieuwe Moerdregt. In het extra dikke zomernummer van het historische magazine uiteraard aandacht voor de sloopplannen voor de Snelle Sluis en onze actie om die te verijdelen. Verder in Moerdregt:

Ab van Adrichem blikt terug

Oer-Moordrechtenaar Ab van Adrichem. Zijn successen als korte-baanschaatser en voetballer, zijn werk in de touwbaan aan het Oosteinde… het passeert allemaal de revue in deze terugblik van Henk van Kerkhof.

Grafstenen van familie Snel

Een artikel van Adri den Boer over de oude grafstenen van de familie Snel (onder wie oud-burgermeester J.J. Snel ) op de begraafplaats aan de Koningin Julianastraat.

Het kampioenselftal van v.v. Moordrecht in 1962. Ab van Adrichem staat rechts.

Antje Verboom van de snoepwinkel

De ‘centerfold’ is gereserveerd voor Antje Verboom. Tot diep in de jaren ’60 bestierde zij samen met man Jacob een kruidenierswinkel annex snoepwinkel aan de Kerklaan. Ieder kind met een stuiver wist het: ‘Hier kan ik mee naar Antje’.

Remonstrantse Broederschap in de 19e eeuw

Panc Vink staat stil bij de Remonstrantse Broederschap in de 19e eeuw. Predikant H.C. Rogge schreef in 1903 een verhaal over deze uit Moordrecht verdwenen geloofsgemeenschap. Geïllustreerd met fraaie 18e en 19e eeuwse dorpsgezichten.

‘Jan de Bezemboer’, een illustere dorpsgenoot

Voor oudere Moordrechtenaren een begrip: Jan van den Wijngaard, ofwel  ‘Jan de Bezemboer’ (1913-1976). Met toestemming van diens zoon gaat Jaap Waasdorp de gangen na van deze illustere dorpsgenoot.

Familie Stevens: de huishoudster doet een boekje open

Aan de hand van het boek van huishoudster Maria van der Ent duikt Elly van Gelderen-Kasbergen in de geschiedenis van de familie Stevens, die aan de wieg stond van de K.V.T.-tapijtfabrieken.

De volgende Moerdregt verschijnt in oktober. Wilt u het magazine voortaan ook elk kwartaal ontvangen? Word dan lid van de Historische Vereniging Moordrecht.

Ik word lid

Blijf op de hoogte, meld u aan voor de nieuwsbrief!

Diapresen­tatie
op maat

Over de historie van Moordrecht

Historische Vereniging Moordrecht

Opgericht in 1993

RSIN-nummer: 8028.05.334

Corr. adres: West-Ringdijk 7b, 2841LV Moordrecht

Bezoekadres: Westeinde 1, 2841BN Moordrecht

info@historischevereniging­moordrecht.nl

Oudheidkamer Het Weeshuis

Museum voor lokale historie en tevens bestuurs- en archiveringruimte.

Open: elke 2e zaterdag van de maand van de maand van 13.30 tot 16.30 uur.

Adres: Westeinde 1, 2841 BN Moordrecht (ingang achterom).
Historische Vereniging Moordrecht