Red de Snelle Sluis, teken de petitie!

Red de Snelle Sluis!

Onderteken de petitie tegen sloop en vóór restauratie

De ‘Snelle Sluis’ tussen Moordrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel dreigt voorgoed te verdwijnen. Eigenaar Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard is van plan het monumentale 19e eeuwse waterwerk te slopen. De Historische Vereniging Moordrecht wil de afbraak koste wat kost voorkomen. Wilt u dat ook? Onderteken dan de petitie onderaan deze pagina!

Snelle Sluis is een icoon van Zuidplas

De Snelle Sluis is van grote cultuurhistorische en landschappelijke waarde, een icoon van Zuidplas. Het complex is een van de weinige nog overgebleven waterwerken uit de periode van de droogmaking van de Zuidplaspolder in de 19e eeuw. De Historische Vereniging Moordrecht ijvert al sinds de jaren ’90 voor behoud en restauratie van de sluis bij de Provincie Zuid-Holland, Gemeente Zuidplas (voorheen Moordrecht) en het Hoogheemraadschap.

PETITIE 

Met de ondertekening van deze petitie roept u de Gemeente Zuidplas, de Provincie Zuid-Holland, het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en andere betrokken instanties op om de Snelle Sluis niet te slopen en middelen bijeen te zoeken voor restauratie van het sluiscomplex, zodat dit behouden blijft voor het nageslacht.

Let op: u kunt de petitie slechts één keer ondertekenen. Elke volgende ondertekening is ongeldig. 

[contact-form to=’petitie@historischeverenigingmoordrecht.nl’ subject=’Ondertekening petitie voor behoud Snelle Sluis’][contact-field label=’Aanvinken a.u.b.’ type=’radio’ required=’1′ options=’IK ONDERTEKEN DE PETITIE TEGEN SLOOP EN VÓÓR RESTAURATIE VAN DE SNELLE SLUIS.’/][contact-field label=’Uw voorletters en achternaam’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Straatnaam en huisnummer’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Postcode en woonplaats’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’text’ required=’1’/]

Als u wilt, kunt u hieronder eventueel ook aangeven waarom de Snelle Sluis volgens u behouden moet blijven. Gebruik hiervoor maximaal 100 woorden.[contact-field label=’De Snelle Sluis moet blijven, omdat…‘ type=’textarea’/][/contact-form]

Help mee aan een zo hoog mogelijke respons. Deel de petitie met familie, vrienden en collega’s!

[simple-social-share]

</br>

Volg de ontwikkelingen rond de Snelle Sluis en de petitie op onze website en Facebook-pagina.

TERUG NAAR DE HOMEPAGE

Blijf op de hoogte, meld u aan voor de nieuwsbrief!

Diapresen­tatie
op maat

Over de historie van Moordrecht

Historische Vereniging Moordrecht

Opgericht in 1993

RSIN-nummer: 8028.05.334

Corr. adres: West-Ringdijk 7b, 2841LV Moordrecht

Bezoekadres: Westeinde 1, 2841BN Moordrecht

info@historischevereniging­moordrecht.nl

Oudheidkamer Het Weeshuis

Museum voor lokale historie en tevens bestuurs- en archiveringruimte.

Open: elke 2e zaterdag van de maand van de maand van 13.30 tot 16.30 uur.

Adres: Westeinde 1, 2841 BN Moordrecht (ingang achterom).
Historische Vereniging Moordrecht